8 Ekim 2014 Çarşamba

SILENT POWER PC - AFRONUN GETİRDİĞİ İNANILMAZ FERAHLIK



Silent Power PC bütün o gürültülü soğutma sistemlerini terk eden dünyanın ilk üst seviye kişisel bilgisayarı olarak tanımlanabilir. Alışık olduğumuz fanların yerine, nefes alan, köpük görünümünde bakırdan imal edilmiş bir ısı emici kullanır. Bu sayede çok büyük bir alandan da tasarruf edilmiş olur. Silent Power üreticilerinin dediğine göre köpüğün içindeki hava dolaşımı o kadar etkili ki normal kullanımlarda dış yüzey sıcaklığı asla 50° C’nin üzerine çıkmıyor.

Silent Power PC görünüş olarak mutfak süngerine benzese de avuç içine sığabilen bu bilgisayarın teknik özellikleri hiç de azımsanacak cinsten değil:  Intel dört çekirdekli (quad-core) i7-4785T 2,2 GHz işlemci, 8 veya 16 GB RAM, 2 GB NVIDIA GTX 760 grafik kartı, 500 veya 1000 GB depolama alanı. Bunların yanında USB, Wi-Fi, Ethernet, HDMI, DVI ve ses çıkışlarına sahip olan PC Windows 8.1 ile birlikte geliyor.



Silent Power PC gerçekten yenilikçi bir soğutma sistemine sahip. CPU ve GPU ile direkt temasta olan bakır taban ısıyı emer ve köpüğün üzerinden dışarıya bırakır. Bu yolla ısı giderimi geleneksel yöntemlerden tahminen 500 kat daha büyük ve çalışmak için yeterli ısıyı elde etmekten fazlası. Tasarımı da normal bilgisayarlarla kıyaslandığında farklı bir tasarıma sahip. Alışık olduğumuz tasarımda CPU ve GPU kabın en altında bulunurken bu tasarımda ise ısı giderimi sağlamak için her şeyin üzerinde bulunmakta.

Küçük boyutuyla dikkat çeken Silent Power PC 16 cm genişlik 10 cm derinlik ve 7 cm uzunluğuyla (bakır köpük hariç) kompakt bir tasarıma sahip. Bu kompakt tasarıma sahip olmak için tasarımcılar güç kaynağını dışarı almak zorunda kaldılar ama bu sayede 1,5 kg’lık bir yükten de kurtulmuş oldular.



Silent Power PC’yi farklı kılan bir diğer özelliği de yaklaşan kullanıcıyı fark ederek kendini bekleme (standby) konumundan çıkararak birimlerinin uyanmasını sağlayan hareket sensörü. Ters şekilde de çalışan bu sensör kullanıcı bilgisayarın yakında bulunmadığı zaman hareket algılamadığında önceden belirlenmiş bir sürenin sonunda sistemi kendi kendine kilitliyor.

Şu an için bir prototip olan Alman girişimi Silent Power üretim aşamasına geçmek için €45,000’luk kendi bağış kampanyasını sürdürüyor. Bağışlar karşılıksız ya da bilgisayarın ilk üç modelinden birinin ön siparişi olarak yapılabilir.

Silent Power PC ön sipariş fiyatları ise şöyle:

8 GB RAM, 500 GB HDD - €699
16 GB RAM, 500 GB HDD - €769
16 GB RAM, 1,000 GB HDD - €1,159

Windows 8.1 yüklü olmadan daha düşük fiyatlardan sipariş edilebilir.

[kaynaklar: SilentPowergizmag]

0 comments:

Yorum Gönder