18 Ekim 2014 Cumartesi

AIR UMBRELLA - TEKNOLOJİK ŞEMSİYE


Giderek yaşamımıza daha fazla giren teknoloji yine ilginç bir fikirle karşımızda. Yağmurdan korunmak için çok farklı bir yöntem sunan Air Umbrella, özgünlüğüyle yazılmaya değer bulduğum bir konu. Kullanışlılığı tartışılır tabi ki ama ilginçliğine gerçekten diyecek laf yok.

Air Umbrella'yı farklı kılan özelliği yağmur damlalarını uzaklaştırmak için basınçlı hava kullanıyor olması. Baş kısmında bulunan pervane sayesinde alttan aldığı havayı üst kısımdan güçlü bir şekilde püskürterek sizi ıslanmaktan koruyor. Lityum bataryayla çalışan ürünün tam dolu haliyle 15 ve 30 dakika boyunca çalışabilen modelleri mevcut.



Air Umbrella'nın tasarımcıları ürün üzerinde çok efor harcamışlar. Ürünü yağmur testlerinde sınamışlar. Genel olarak başarılı sonuçlar almışlar fakat kullanırken dikkat edilmesi gereken hususlar da yok değil. Örneğin iki şemsiyeyle yan yana iki kişinin yürüyebilmesi için aralarında en azından iki omuz mesafesi bulunması gerekiyor yoksa hava akışı düzensizleştiği için ıslanabiliyorsunuz. Diğer bir konu da rüzgar. Düşük hızlı rüzgarlar problem oluşturmuyor ama şiddetli rüzgarlarda şemsiye etkinliğini kaybedebiliyor ve sonuç malum. Bunların yanında eğer ürüne sahip olursanız yanınızdan geçen insanlara su püskürtüyor olacaksınız ki bunun hoş karşılanacağını da pek zannetmiyorum ve elinizde sünnet asasına benzeyen bir şeyle dolaşıyor olacaksınız.


Neyse çok da yere vurmayayım. Ürün güzel ürün. KickStarter'dan çıkma. Fiyatları da şöyle: bayanlar için A modeli tek kişilik ve 500 gramlık küçük bir cihaz, 30 cm uzunluğunda, 15 dakika kadar pil ömrü var, 118$. B modeli standart model, 800 gram ağırlığında, 50 cm uzunluğunda, iki kişilik ve pili 30 dakika dayanıyor, 128$. C modelinin ise boyu 50 cm'den 80 cm'ye kadar uzayabiliyor, 850 gram ve bu model de yaklaşık 30 dakika kadar çalışabiliyor, 138$.

Ürünün sayfasına buradan ulaşabilir ve ön sipariş verebilirsiniz.


0 comments:

Yorum Gönder